Bohemian Summer Break: Pauza ta de relaxare!

Ieși din rutina cunoscută și dă-ți un restart sănătos.

Dacă ești femeie, vrei să te odihnești, vrei un plus de energie și de serenitate, prieteni noi, un nou început sau vrei doar să schimbi ceva, te invit la mare pentru o săptămână de liniște și pace. Ia o pauză de la rutina zilnică, măcar în ultima săptămână de vară din acest an.

Te vei întoarce acasă plină de energie și bună dispoziție și vei păstra amintiri de neuitat.

Bohemian Wellness și Detox Retreat în Vama Veche

Ediția 2022

 

Ce vom face?

 • plajă, baie în mare
 • plimbări pe coastă
 • sport lejer, mișcare
 • masaj
 • activități de înfrumusețare
 • jocuri și socializare
 • workshop-uri de pictură, psihologie și de gătit sănătos sau oriental
 • foc de tabară
 • … și câteva surprize.

Când?

 • 11 – 18 septembrie 2022

Unde?

 • Casa de oaspeți Bohemian Spirit, Vama Veche

Organizatoare și gazdă,
Maha Khatib

Să iei o pauză de la viața de zi cu zi și să ai grijă de tine e ceva necesar, nicidecum egoist.

știi și tu, o știu și eu: nu poți să devii mai bună și nu poți oferi atenție și energie celor din jur atunci când ești cu bateriile goale.

Așa că te invit într-un sejur de relaxare, la mare, pentru o săptămână de liniște și pentru a ne umple împreună depozitele de energie pozitivă atât de necesară.

Această invitație se adresează în special nouă, femeilor, care suntem frecvent depășite de rapiditatea cu care se schimbă viețile noastre, nouă, care ne confruntăm cu machismul profund instalat în cotidianul nostru, nouă, celor care am trecut timp de nouă luni prin tot spectrul de stări alarmante ca să putem să ne ținem în brațe puiul, nouă, care avem mai multe locuri de muncă deodată, fără să ne plângem, și nouă, celor care suntem casnice, dar avem un job important, acela de mamă.

Această invitație se adresează nouă femeilor, care suntem soții, mame sau fiice, surori sau angajate, medici, avocate sau antreprenoare, dar pe care rutina ne face să uităm că înainte de toate suntem FEMEI.

Dacă te regăsești în descrierea mea, ești invitată să te alături grupului nostru de prietene pentru a ne relaxa împreună și pentru a păcăli rutina zilnică.

Spun împreună și vorbesc despre noi, pentru că și eu voi fi alături de voi pe parcursul acestei călătorii, și eu visez să am un pic de timp doar pentru mine, să mă încarc și să facem schimb de experiență într-un mediu prietenos și liniștit.

Din experiența mea cu clientele pensiunii cu care, apropo, mi-a fost firesc să leg mereu prietenii strânse, și din ceea ce am învățat pe parcursul timpului despre mine, pot să spun că am observat că există câteva lucruri care ne-ar putea ajuta să ne simțim mai bine și pe care aș vrea să ne concentrăm pe parcursul taberei.

 • Am observat că noi, femeile, avem nevoie să ne exprimăm neplăcerile, frustrările și să ne asumăm lipsurile într-un mediu în care să ne simțim în siguranță, fără să fim judecate, așteptând uneori o opinie sau soluții cât mai diverse pentru a reuși să ajungem la o rezolvare.

 • Am observat că nu avem chef să avem zilnic o listă de responsabilități, să gătim, să avem grijă de soți, iubiți, copii, tata, mama…

 • Avem nevoie macar pentru un timp de sentimentul acela pe care îl aveam în copilarie, când viața de adult era înca departe…

 • Nevoie de o pauză de la sfaturile care apar peste tot prin media, acei guru care ne spun neîncetat cum să fim mai bune, mai frumoase, mai deștepte, mai… mame, mai FEMEI! Suntem deja toate astea, hai să vedem cum reușim să jonglăm cu responsabilitățile reale.

 • Avem nevoie să ne simțim în siguranță și să socializăm cu oameni care ne ascultă cu adevărat și care sunt cu adevărat interesați de ceea ce le împărtășim. Ba, uneori, avem nevoie chiar și de un mic “flirt” ca să simțim că încă mai putem provoca reacții, încă mai putem atrage. E firesc, e uman.

 • Avem nevoie să ne dezvoltăm o pasiune fie că este vorba de pictat, desenat, citit, scris, cântat, croșetat sau doar să admirăm natura.

 • Pe măsură ce viața ni se întâmplă, avem nevoie de timp pentru noi. Să devenim, măcar pentru câteva zile, copilele a căror singură grijă era joaca.

 • Avem nevoie de zile fără griji, fără termene-limită de nici un fel. De râsete, apusuri de soare, și libertatea de a fi noi. De a simți alte culori și alte gusturi.

De altcevaAvem nevoie de ceva doar al nostru.

Și tocmai pentru că știu și înțeleg foarte bine toate aceste nevoi, iți pun la dispoziție în această săptămână resursele necesare unor activități relaxante alături de prieteni, aleși în special pentru calitățile lor umane, dar și profesionale, de a ajuta și de a fi disponibili pentru alții.

Fă cunoștintă cu:

Carolina

Carolina este psiholog clinician, membră a Colegiului Psihologilor din România.

Din anul 2009 a consiliat nenumărate persoane care au întâmpinat diverse probleme de viață, și altele care, pur și simplu, și-au dorit o creștere a calității vieții.

Am ales-o pe Carolina, în primul rând pentru că este o femeie pasionată de ceea ce face!

Are un instinct extraordinar atunci când vine vorba de a aduce o contribuție reală și semnificativă atât în propria sa viață, cât mai ales a oamenilor cu care interacționează.

Nu se mulțumește cu puțin, e ambițioasă, continuă să se formeze participând activ la cursuri internaționale, alese cu atenție.

E omul care din câteva cuvinte reușește să-ți atragă atenția asupra soluțiilor simple pentru probleme pe care le percepem drept complicate.

Carolina va fi cu noi pentru că nu te judecă, nu te inhibă, și nu te presează.

Bianca

Bianca este terapeut intuitiv și holistic, la baza fizioterapeut.

Dintotdeauna i-a plăcut să lucreze cu corpul uman și a considerat că aceasta este o muncă foarte complexă.

A practicat sport de performanță timp de 16 ani — tenis de câmp și volei — și încă de mică i-a plăcut mișcarea de toate felurile, în special dansul.

Fizioterapia face parte din viața ei din ultimii zece ani, însă și-a dorit să cunoscă funcționalitatea corpului nostru din toate punctele de vedere — așa a ajuns la practicile holistice cu ajutorul cărora ne dăm seama cum somatizăm emoțiile în corpul fizic.

În ultimii ani a ales să se lase ghidată de nevoile fiecărei persoane cu care ajunge să lucreze, și de aceea Bianca nu poate lipsi de la acest eveniment.

Cristina

Ea e Cristina, tehnician nutriționist din 2018, cu o pasiune continuă pentru a găsi soluții care îmbunătățesc calitatea vieții femeilor, într-un mod simplu și relevant.

Regimurile de viață propuse de Cristina au ajutat femeile din jurul ei să își recapete pofta de viață, să reducă intensitatea durerilor și stările de disconfort ale sindromului pre-menstrual, să regleze menstruația, să reducă sindromul ovarelor polichistice, să-și crească fertilitatea și pofta de sex.

De aceea Cristina va fi cu noi.

Tomi

El e Tomi, 27 ani, antrenor personal.

Are o experiență de 15 ani în diferite sporturi, predominant fiind sportul extrem, cu ajutorul căruia a reușit să-și cunoască mai bine corpul și limitele acestuia.

Se simte motivat de ideea de a ajuta oamenii să facă mai multă mișcare și te va ajuta să introduci sportul în viața ta. Nu neaparat cel extrem…

În această săptămână — pe care ai s-o petreci cu noi în Vama Veche — el va fi antrenorul tău personal.

Maha

Eu sunt Maha, o marocancă de 39 de ani, căsătorită cu un român, mamă a trei copii.

Sunt gazdă la Bohemian Spirit Vama Veche.

Eu îți voi sta la dispoziție la orice oră.

În plus, pentru că vreau sa te ajut să te relaxezi, aș vrea să ne așezăm la o masă și să pictăm împreună scoici sau pietre, ca să pleci cu un suvenir unic de la această experiență.

Întrebări frecvente

 • În acest retreat ne vom axa pe echilibrul tău interior și exterior, ca tu să te simți cât mai conectată cu tine însăți.

 • Vrem ca în această etapă să-ți oferim un punct de start puternic astfel încât tu să-ți poți continua drumul spre evoluție pe care l-ai început cu noi, independent, la tine acasă.

 • Toate activitățile sunt făcute ca sa-ți eliberezi mintea de toate obligațiile, să pierzi din greutate și să te poți detoxifia. Toate acestea sunt necesare pentru un avânt de energie natural și durabil.

 • O să te revitalizezi într-un cadru sublim, calm și senin pe malul Mării Negre.

 • Ziua ta se va petrece între ateliere, plimbări și timp pentru tine în care o sa poți profita de plajă și de împrejurimi.

 • Ai să poți să te bucuri de o gură de aer proaspăt și de serenitate ca să te poți deconecta, relaxa și a-ți purifica trupul și spiritul — pentru a te putea regăsi cu adevărat.

 • Această etapă este perfectă pentru a te atașa de noi obiceiuri sănătoase, în ideea de a crea un ritual sănătos pe mai departe.

 • După această etapă nu rămâi de una singură, poți continua online, dacă dorești, poți păstra legătura cu fiecare membru al echipei (fitness trainer, nutriționist, psiholog, kinetoterapeut). În plus, vei putea să te integrezi online în grupul nostru, acolo unde vei găsi susținere din partea întregii comunități care trece prin aceleași probleme sau prin aceleași etape ale vieții.
 • Fitness coaching
  Tomi, antrenorul nostru îți va prezenta diferite exerciții în funcție de nevoile tale și te va învăța sa le executi corect. Se va lucra în grupuri de cate 2 persoane, tocmai pentru ca să putem să fim atenti unul la celalalt și să putem urmari execuția corectă a exercițiilor.

 • Plimbare de dimineață pe colină
  O sa ne trezim de dimineață și înainte de toate vom pleca la o plimbare de o ora. Unii vor fugii (jogging), alții se vor plimba, pur și simplu, ca să se încarce cu energia pozitivă care se găseste în acest loc.

 • Evaluare nutritionista pentru un regim de slăbire, detoxifiere sau echilibrare hormonală
  Fiecare participantă va fi evaluată. Ea se va întalni (online) cu nutriționista noastră Cristina, pentru a-i fi ințelese nevoile și a i se stabili un plan nutritional.

 • Workshop de gătit sănătos
  Cristina va evalua toate nevoile și va stabili meniurile în funcție de nevoile tuturor participantelor. În fiecare zi, echipe diferite de participante vor învăța cum se găteste sănătos, eficient si echilibrat.

 • Consult holistic
  Ne vom juca, vom dansa, vom face exerciții de respirație, toate pentru a te elibera de ceea ce nu-ți mai servește în momentul prezent.

 • Masaj
  Ședinta de masaj va dura o oră și va fi adaptată în funcție de nevoile fiecăreia: masaj terapeutic cu stretching, mobilizări, manipulări.

 • Workshop de psihologie
  În acest workshop, psiholoaga noastră Carolina te va ajuta să te cunoști mai bine, să afli ce te blochează, sa-ți stabilești obiectivele personale și să le menții pe termen lung.

  Acest proces are 3 etape: conștientizare , asumare și responsabilizare.


  În cele 7 zile ne vom ocupa integral de prima etapă, cea de conștientizare și te vei inția în celelalte 2 etape.

  Ateliere propuse:

  – Cine sunt „Eu”?
  – Creierul — prieten sau dușman?
  – Jocuri diverse de dinamică de grup
  – Terapie prin artă
  – Tehnici de manifestare și atingerea obiectivelor personale, pentru un stil de viată sănătos

 • Ritualuri de ceai și de discuții meditative în grup
  În fiecare seara, o degustare de ceaiuri relaxante pentru un somn usor, amestecat cu o seară de discuții despre diferite subiecte pe care le vom alege împreuna, de jocuri de societate, sau pur și simplu ne adunăm în jurul unui foc pe plajă.

 • Bufet cu 3 mese pe zi

Dacă ești femeie, dacă vrei o schimbare, odihnă, un nou început, o prietenie nouă, un plus de energie și de serenitate, atunci ești persoana potrivită pentru acest program.

Vom mânca de 3 ori pe zi și ocazional vă voi servi cu platouri pline de bunătăți-surpriză. Mâncarea va fi una sănătoasă, fără prăjeli și junk food. De asemenea, vom pune accent pe sucuri proaspete și ceaiuri.

Vom încerca să creăm împreună condițiile necesare unui nou început, astfel încât să reușești să ai o rutină mai sănătoasă și să îți ameliorezi stilul de viață.

Vei avea la dispoziția ta un „grup de susținere”, pe toată perioada taberei. Iar dacă vei avea nevoie mai târziu, oricare din membrii echipei te poate ajuta online sau telefonic, în privat.

Nu ai absolut nici o obligație. Dar dacă vrei o schimbare în bine, e important să partici la activitățile comune și să ieși din confortul personal pentru câteva momente.

Orice ai alege, eu îți voi sta la dispoziție și te voi ajuta.

Oferim prosoape și uscător de păr. Toate echipamentele pentru workshop-uri sunt incluse, mâncarea este inclusă.

Probabil că fiecare dintre voi are anumite lucruri indispensabile, deci nu uita să împachetezi lucrurile personale de care știi că ai nevoie în mod normal. Iar pentru plajă, neapărat un prosop pentru nisip.

Terapia holistică este practica care ia în considerare omul în ansamblu, adică atât corpul, cât și mintea, și nu se concentrează doar pe simptome.

În loc să se concentreze asupra simptomelor, terapia holistică tratează omul pe șase niveluri: fizic, emoțional, mental, socio-cultural, de mediu și spiritual. Aceasta acționează preventiv, înainte ca bolile să se instaleze.

Cu alte cuvinte, terapia holistică este arta de a avea grijă de ființa umană în întregime.

Tarif

Preț pentru întreaga săptămână (11 – 18 septembrie 2022, 7 nopți):
3950 lei.

 • 20% reducere se va aplica celor care se vor înscrie înainte de 20 august 2022, prețul după reducere fiind de 3160 lei (faci o economie de 790 lei).
 • Prețul include cazarea, masa, precum și toate materialele necesare pentru workshop-uri.
 • Emitem factură fiscală

La înscriere vei putea alege preferintele tale pentru cazare:

Camera privată cu pat matrimonial (vei fi singură în cameră)

 • Cameră privată cu baie proprie (3 camere disponibile)
 • Cameră privată cu baie pe hol (4 camere disponibile)
  Dacă aduci o prietenă cu tine în camera privată, veți beneficia amândouă de un discount de 20%.

Loc in cameră (vei partaja camera)

 • Pat în cameră de 2 persoane cu baie proprie (4 locuri disponibile)
 • Pat în cameră de 3 persoane cu baie proprie și terasă (6 locuri disponibile)
Capacitatea maximă: 17 persoane.
Începem în: 11 septembrie 2022
Simțim emoția despărțirii în: 18 septembrie 2022

Ultima zi de înscriere: 4 septembrie 2022

Până la ultima zi de înscriere au mai ramas...

Zile
Ore
Min.
Sec.

Înscrie-te

Pentru mai multe detalii, întrebări sau pentru înscriere, sună-mă.